6. GİRİT'TEN TİRE'YE KÜLTÜR VE LEZZET FESTİVALİ

16 haziran pazar günü 6.sı gerçekleştirilen ve ilk seneden bu yana çözüm ortağı olarak katkı sağladığımız ''Girit'ten Tire'ye Lezzet ve Kültür Festivali'' herzamanki gibi coşkulu, renkli ve çok lezzetliydi.

Birbirinden değerli grupların, sanatçıların ve folklor ekiplerinin sahne aldığı festivalde kurulan standlarda Ege ve girit kültüründen izler taşıyan birçok ürün sergilendi.

Yarışma teması olarak bu sene yelpaze geniş tutulmuştu. Şerbetli tatlıların en gözde çeşidi olan ev yapımı birbirinden lezzetli kalburabastılar, yine ev hanımlarının lezzette sınır tanımayan meşhur girit kaliçunyası ve son olarakta annelerine yardım eden çacuklarında emek harcadıkları girit kurabiyesi trivirya derece için jüri değrlendirmesine sunuldu. Özellikle çocukların heyecanı görülmeye değerdi.

Yaklaşık elli yarışmacının değerlendirmeye tabi tutulduğu ve puanların birbirine çok yakın olduğu yarışmada dereceye giren anne ve çocuklara ödülleri ve madalyaları yine şeflerimiz tarafından takdim edildi.

Günün sonunda festivale katkılarından dolayı İZPAD adına şeflerimize hatıra plaketi sunan Tire Giritliler Derneği Başkanı Selhan AYDIN festivale heryıl yoğun desteği içinde derneğimize teşekkürlerini ve memnuniyetlerini dile getirdi.